نارنج، میوه ای از گروه مرکبات است. آب نارنج ترش، مطبوع و سرشار از ویتامین C  است.

نارنج از جمله میوه هایی است که برای اعصاب، دفع سنگ کلیه و مثانه، گلودرد و فشار خون بسیار مفید است.

 

خواص نارنج عبارتند از :

– نارنج هضم غذا را آسان می کند.

– خوردن نارنج با شکر در رفع یبوست موثر است.

– برای درمان گلودرد و فشار‌ خون بایستی نصف لیوان آب نارنج را با یک قاشق عسل مخلوط کرده و بعد از غذا میل نمایید.

– اثر ضدعفونى کننده و میکروب کشى دارد.

– ضماد پخته میوه نارنج که پوست و هسته هم داشته باشد، برای جرب، خارش، جوش هاى پوستی و نرم کردن پوست بدن و موى سر مفید است.

 

بهار نارنج :

شکوفه نارنج را بهار نارنج می گویند که اثرات زیر را دارد:

– درمان بى خوابى هاى عصبى است، ولى زیاده روى در خوردن و بوییدن آن بى خوابى ایجاد مى نماید.

– برای دفع سنگ کلیه و مثانه بایستی عرق بهار نارنج را با ساقه کرفس مخلوط کرده و میل کنید.

– بهار نارنج ضد تشنج بوده و سکسکه را بهبود می دهد.

– عرق بهار نارنج اعصاب را تقویت می کند و درمان بی خوابی است .

– براى رفع قولنج و تقویت اشتها مفید است.

آروغ و سوزش هاضمه را تسکین مى دهد.

– بوییدن بهار نارنج برای بهبود سرماخوردگی موثر است.

مربای بهار نارنج تقویت کننده ی معده است.

– عرق بهار نارنج برای زدودن غم و افسردگی مفید است.

 

پوست میوه نارنج :

– پوست نارنج نشاط آور و تقویت کننده قلب و معده است.

– اگر ده گرم پوست نارنج خشک شده را بکوبید و با آب بخورید، از استفراغ و تهوع جلوگیرى مى کند و انگل هاى معده و روده را از بین مى برد.

– ضماد آن با سرکه روى شقیقه از سردرد جلوگیرى مى نماید.

 

برگ نارنج:

– برگ نارنج آرام بخش، ضد تشنج و هضم کننده غذا است.

– بی خوابی و میگرن را معالجه می کند.

– دم کرده برگ نارنج تشنج را از بین می برد.

 

* تذکر:

– زیاده روى در خوردن نارنج کبد را ضعیف مى کند، مخصوصا اگر ناشتا خورده شود.

– عرق بهار نارنج زود فاسد مى شود و کپک مى زند. لذا بایستى همیشه آن را تازه تهیه کرد و در شیشه هاى تیره رنگ نگه داشت.


بدون دیدگاه

هنوز دیدگاهی وجود ندارد.

فید دیدگاه‎ها بازتاب‎ها

دیدگاهتان را بنویسید