یك مشاورتغذیه ورژیم درمانی گفت: مادهسمی “آكریلامید”، موجود درسیب زمینی سرخ كرده و چیپس منجر به مرگ میشود.
دكتر “رضا آمرینیا” در گفت و گو با خبرنگار ایرنا مركز استان تهران افزود: آكریلامید باتضعیف سیستم ایمنی بدن، ابتلا بهبیماریهای عفونی و سرطان را افزایش میدهد.
وی ادامه داد: عوارض عصبی این سم شامل اختلال هوشیاری ، ضعف، تحریك پذیری و تغییرات رفتاری است.
وی اختلالات باروری همچون تغییر در رفتارهای جنسی، ناباروری و سقط ، تحریك و قرمزی پوست و نیز قرمزی چشمها و عفوتهای چشمی را از دیگر عوارض آكریلامید عنوان كرد.
وی اظهارداشت: آكریلامید در مقایسه با سایر موادسمی شناختهشده دردیگر مواد غذایی میتواند صدها برابر خطرناكتر باشد.
آمری نیا افزود: در صورت سرخ شدن مواد غذایی حاوی قند و آلبومین، سم آكریلامید تولید میشود.
این مشاورتغذیه گفت: برای كاهش آكریلامید درسیب زمینی سرخ كرده وچیپس باید از سرخ كردن سیب زمینیهای لكهدار خودداری كرده و آن را در حرارت كم و مدت زمان كوتاه سرخ كرد.
آمرینیا افزود: قرار دادن سیب زمینی در آب قبل از سرخ كردن به مدت یك ساعت، قند موجود در سیب زمینی را جذب كرده و بهاین ترتیب امكان تشكیل آكریلامید را كاهش مییابد.
وی اظهار داشت: نیمه آب پز كردن سیب زمینی قبل از سرخ كردن و استفاده از مارگارین به جای روغن مایع و جامد به دلیل جلوگیری از داغ شدن بیش از حد روغن، در كاهش تولید آكریلامید موثر است.
وی یادآور شد: یك سری مواد غذایی همچون گوشت قرمز، ماهی، شیر، پنیر، ماكارونی،برنج، سبزیجات و انواع میوهها حتی درصورت سرخ شدن نیز آكریلامید تولید نمیكنند.
به نقل از دكتر آمري نيا
هنوز دیدگاهی وجود ندارد.
دیدگاهتان را بنویسید
بدون دیدگاه