یك مشاورتغذیه ورژیم درمانی گفت: ماده‌سمی “آكریلامید”، موجود درسیب زمینی سرخ كرده و چیپس منجر به مرگ می‌شود.

دكتر “رضا آمری‌نیا” در گفت و گو با خبرنگار ایرنا مركز استان تهران افزود: آكریلامید باتضعیف سیستم ایمنی بدن، ابتلا به‌بیماری‌های عفونی و سرطان را افزایش می‌دهد.

وی ادامه داد: عوارض عصبی این سم شامل اختلال هوشیاری ، ضعف، تحریك پذیری و تغییرات رفتاری است.

وی اختلالات باروری همچون تغییر در رفتارهای جنسی، ناباروری و سقط ، تحریك و قرمزی پوست و نیز قرمزی چشم‌ها و عفوت‌های چشمی را از دیگر عوارض آكریلامید عنوان كرد.

وی اظهارداشت: آكریلامید در مقایسه با سایر موادسمی شناخته‌شده دردیگر مواد غذایی می‌تواند صدها برابر خطرناك‌تر باشد.

آمری نیا افزود: در صورت سرخ شدن مواد غذایی حاوی قند و آلبومین، سم آكریلامید تولید می‌شود.

این مشاورتغذیه گفت: برای كاهش آكریلامید درسیب زمینی سرخ كرده وچیپس باید از سرخ كردن سیب زمینی‌های لكه‌دار خودداری كرده و آن را در حرارت كم و مدت زمان كوتاه سرخ كرد.

آمری‌نیا افزود: قرار دادن سیب زمینی در آب قبل از سرخ كردن به مدت یك ساعت، قند موجود در سیب زمینی را جذب كرده و به‌این ترتیب امكان تشكیل آكریلامید را كاهش می‌یابد.

وی اظهار داشت: نیمه آب پز كردن سیب زمینی قبل از سرخ كردن و استفاده از مارگارین به جای روغن مایع و جامد به دلیل جلوگیری از داغ شدن بیش از حد روغن، در كاهش تولید آكریلامید موثر است.

وی یادآور شد: یك سری مواد غذایی همچون گوشت قرمز، ماهی، شیر، پنیر، ماكارونی،برنج، سبزیجات و انواع میوه‌ها حتی درصورت سرخ شدن نیز آكریلامید تولید نمی‌كنند.

به نقل از دكتر آمري نيا


بدون دیدگاه

هنوز دیدگاهی وجود ندارد.

فید دیدگاه‎ها بازتاب‎ها

دیدگاهتان را بنویسید