miveh

مقدارمصرف  روزانه میوه ها
لازم است روزانه 4-2 واحد از مواد غذایی این گروه در برنامه غذایی گنجانده شود. هر واحد از این گروه برابر است با یک عدد میوه متوسط مثل سیب، موز، پرتقال یا گلابی، نصف گریپ فروت یا نصف لیوان میوه های ریز مانند توتف انگور، انار … و یا نصف لیوان میوه پخته یا کمپوت میوه یا یک چهارم لیوان میوه خشک یا خشکبار (مانند انواع برگه ها) که معادل با سه چهارم لیوان آبمیوه تازه طبیعی است.
نحوه انتخاب صحیح میوه ها
میوه ها از نظر محتوای ویتامینی و املاح با هم متفاوتند. مثلا انواع توت ها و مرکبات مثل پرتقال و نارنگی ویتامین ث بیشتری نسبت به سیب دارند و سیب و موز مقدار بیشتری پتاسیم دارند. بنابراین اصل تنوع در انتخاب نوع میوه های مصرفی روزانه باید رعایت شود.
فواید بعضی انواع میوه ها
سیب: سیب علاوه بر داشتن مقادیر زیادی ویتامین، پتاسیم، فیبر غذایی، ماده آنتی اکسیدان کوئرستین دارد که باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی- عروقی و سکته می شود. همچنین فیبر غذایی سیب (پکتین) موجب کاهش چربی های خون همچنین افزایش تدریجی قند خون در دیابتی ها می شود.
مرکبات: مرکبات شامل پرتقال، نارنگی، انواع لیمو، گریب فروت و .. هستند. مرکبات منبع غنی وتیامین ث و فیبر غذایی هستند. وتیامین ث موجود در مرکبات با افزایش جذب آهن از ابتلا به کم خونی پیشگیری می کنند. مطالعات نشان داده مصرف روزانه مرکبات باعث کاهش ابتلا به بیماری آب مروارید (کاتاراکف) می شود.
گلابی: منبع غنی از وتیامین ث و فیبر است که میان وعده مناسبی برای افراد دارای کلسترول بالای خون و دیابتی ها محسوب می شود و یکی از اولین غذاهای کمکی ایده آل برای کودکان است.
انواع توت ها: توت ها علاوه بر مقدار زیادی فیبر غذایی، ویتامین ث و پتاسیم، مقدار زیادی رنگدانه گیاهی (آنتوسیانیدین) دارند که نقش موثری در پیشگیری از ابتلا به واریس و تخریب دیواره رگهای خونی دارد.
توت ها از جمله میوه های کم کالری هستند که در رژیم غذایی کنترل وزن توصیه می شوند. فیبر غذایی موجود در انواع توت ها موجب تسریع در دفع مدفوع و کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ می شود.
انار: انار سرشار از پتاسیم، ویتامین های ث و ب است.
کیوی: کیوی منبع بسیار غنی ویتامین ث، پتاسیم و فیبر غذایی است و آنزیمی دارد که به عنوان نرم کننده گوشت به کار می رود.
نکات خرید و نگهداری میوه ها
هنگام خرید میوه ها باید بالاتر از سطح زمین قرار داشته باشند.
تا حد امکان میوه های سالم، بدون لک و بدون کرم خوردگی را انتخاب کنید.
میوه ها را قبل از گذاشتن در یخچال بشویید.
برای نگهداری طولانی مدت میوه ها می توان از روش های خشک کردن، مربا و کمپوت استفاده کرد.
برای رسیدن گلابی های سبز رنگ آن ها را در دمای اتاق قرار دهید و پس از رسیدن در یخچال نگهداری کنید.
برای جلوگیری از قهوه ای شدن گلابی های خرد شده به آن ها آبلیمو بزنید.
هنگام خرید مرکبات، میوه هایی که پوست پر رنگ، درخشان و بدون لک دارند را انتخاب کنید. می توانید انواع مرکبات را تا چند هفته در یخچال نگهداری کنید.
انارهای پوست نازک و براق را که نسبت به اندازه شان سنگین هستند و آبدار و گوشتی هستند را انتخاب کنید. انارها را می توان به مدت یک ماه در جای خشک و خنک و به مدت دو ماه در یخچال نگهداری کرد.
خرمالوهای پررنگ و رسیده را می توانید به مدت 3-2 روز در یخچال نگهداری کنید.
کیوی های رسیده گوشتی که کمی نرم هستند را انتخاب کنید. کیوی های نارس در عرض 3-2 روز در پاکت کاغذی همراه با یک عدد سیب رسیده در دمای اتاق می رسند.
کیوی ها را می توانید در یک کیسه پلاستیکی تا دو هفته در یخچال نگهداری کنید.
هنگام خرید کمپوت میوه ها به تاریخ تولید و انقضاء، شماره پروانه ساخت وزارت بهداشت و مهر استاندارد توجه کنید.
دقت کنید قوطی کمپوت میوه ها معیوب و باد کرده نباشد


بدون دیدگاه

هنوز دیدگاهی وجود ندارد.

فید دیدگاه‎ها بازتاب‎ها

دیدگاهتان را بنویسید