ن خورش مانند همه خورش‌ها با پلوی ساده سرو مي‌شود. بعضي‌ها آن را با گوشت قرمز هم مي‌پزند، ولي با مرغ خوشمزه‌تر است.

مواد لازم براي 4 نفر:

– نخود فرنگي                             50 گرم يا يك‌چهارم پيمانه

– روغن زیتون                          3 قاشق سوپ‌خوري

– پیاز                                       يك عدد بزرگ (ريز خرد شود)

– تكه‌هاي مرغ‌                            بدون استخوان 450 گرم

– آب‌مرغ                                     يك و نيم پيمانه

-زرد چوبه                                   يك قاشق چاي‌خوري

– پودر دارچین                              نصف قاشق چاي‌خوري

– جوز هندي رنده شده                يك چهارم قاشق چاي‌خوري

– نعناع خشك                               2 قاشق سوپ‌خوري

– بادمجان                                   2 عدد (نگيني خرد شود)

– گوجه فرنگی متوسط                8 عدد (نگيني خرد شود)

– سیر                                  2 حبه (رنده شده)

-نمک و فلفل                            به ميزان لازم

– برگ نعناع                                چند عدد براي تزيين

روش پخت:

۱ – ابتدا نخودفرنگي‌ها را داخل قابلمه‌اي بريزيد و بعد از اضافه كردن مقداري آب، در ظرف را بگذاريد و روي شعله اجاق‌گاز قرار دهيد تا بپزد.

2 – يك قاشق از روغن زيتون را در تابه‌اي بريزيد و روي اجاق‌گاز قرار دهيد تا داغ شود. سپس پياز را در روغن سرخ كنيد. پس از آن، تكه‌هاي مرغ را نيز اضافه كنيد و در ظرف را بگذاريد تا مرغ روي حرارت ملايم اجاق‌گاز نيم‌پز شود.

3 – قابلمه متوسطي آماده كنيد و همه مواد (شامل زردچوبه، آب مرغ، دارچين، جوز هندي، نعنا و نخودفرنگي نيم‌پز شده) را در آن بريزيد و با اضافه كردن كمي نمك و فلفل مزه‌دار كنيد؛ سپس قابلمه را به مدت يك ساعت روي شعله اجاق‌گاز قرار دهيد.

نكته:

اگر از اول مرغ پخته را در خورش بريزيد، بعد از حرارت دادن طولاني‌مدت، له مي‌شود؛ مگر آنكه مرغ را كمي در روغن تفت دهيد و به صورت نيم‌پز به همراه بقيه مواد به خورش اضافه كنيد تا پخت آن كامل شود.
4 – در اين فاصله زماني يك ساعته، مقدار باقيمانده روغن را در تابه‌اي بريزيد و روي حرارت قرار دهيد تا داغ شود. سپس بادمجان خرد شده را به مدت 10 دقيقه در آن تفت دهيد. بعد گوجه‌فرنگي و سير را اضافه كنيد و چند دقيقه حرارت دهيد و كنار بگذاريد.

5 – اين مخلوط را پس از گذشت يك ساعت همراه مرغ پخته به خورش اضافه كنيد و روي شعله ملايم اجاق‌گاز حدود 45 دقيقه ديگر حرارت دهيد.

در پايان خورش را با برگ‌هاي نعناع تزيين كرده و با پلوي ساده سرو كنيد.


بدون دیدگاه

هنوز دیدگاهی وجود ندارد.

فید دیدگاه‎ها بازتاب‎ها

دیدگاهتان را بنویسید